Od stycznia Grupa Austrian Airlines wprowadza kolejne udogodnienie dla pasażerów klasy biznes. Na pokładach samolotów z Chin do Wiednia pojawi się nowa kreacja kulinarna Gerharda Passruggera. Jego doskonałe smakołyki będą podawane w nowo zaprojektowanym naczyniu porcelanowym.
Nowa zastawa stołowa, która urzeka swoim niezwykłym kształtem, składa się z różnych elementów i umożliwia tworzenie wielu kombinacji. Organiczne kształty i zaokrąglenia są elementem marki Austrian Airlines i stanowią o jej szczególnym charakterze. Jedną z nowości w zastawie jest taca coffee house, wykonana z plastiku i oferująca różnorodne możliwości serwowania. Kolory zielony i fioletowy dopełniają koncepcję zestawu, który składa się z 14 różnych elementów. Wśród nowych rodzajów asortymentu znalazły się talerze, miski, naczynia żaroodporne oraz pojemniki na masło i przyprawy.
Decyzja o odnowieniu posiadanej zastawy stołowej została podjęta także z myślą o ujednoliceniu wszystkich naczyń porcelanowych. Obok aspektów wizualnych, warunkiem koniecznym dokonywanego wyboru była funkcjonalność - zgodnie z zasadą, że forma odpowiada funkcji. Na pokładzie kryteria takie, jak: rozmiar i ciężar są niezmiernie ważne, podobnie jak wytrzymałość oraz maksymalne wykorzystanie przestrzeni. Wymagane są również testy na odporność i temperaturę potraw. Grupa ekspertów składająca się z austriackich projektantów i specjalistów produkcji, personelu pokładowego, pracowników firmy cateringowej i szefów kuchni wzięła pod uwagę swoje wcześniejsze doświadczenie. Większy potencjał zamówień kreuje poważne oszczędności. Z uwagi na standaryzację asortymentu czyli pojemników, wózków i zastawy, kompleksowość zakupów, logistyki, magazynowania oraz szkolenia załogi została znacząco zredukowana.
Wprowadzenie jednolitej zastawy we wszystkich 50 punktach cateringowych na całym świecie zostanie dokonane w jednym, ustalonym terminie. Wymaga to metodycznego planowania i dobrej koncepcji logistycznej. Najwięksi szefowie kuchni, którzy co dwa miesiące kreują potrawy dla pasażerów z austriackiej biznes klasy, tak zmienią swoje menu, aby dopasować potrawy do nowego systemu zastaw stołowych.
„Już od listopada na lotach z Szanghaju do Wiednia jest dostępna dla pasażerów biznes klasy nowa kreacja kulinarna. Dla naszych klientów rozpoczynających swą podróż w Polsce oznacza to kolejne udogodnienie, które zostało wprowadzone do atrakcyjnego pod względem biznesowym miejsca docelowego. Na początku stycznia planujemy wdrożyć dalsze rozwiązania, takie jak, m.in. dostęp do internetu na pokładzie samolotów i specjalnie zaprojektowane siedzenia pozwalające na pełny relaks. Udogodnienia te mają sprawić, że podróż z austriackimi liniami lotniczymi będzie jeszcze bardziej komfortowa i pozwoli efektywnie pracować podczas podróży.” – powiedział Soeren Olsen, Dyrektor Austrian Airlines na Polskę.
Gerhard Passrugger, naczelny szef kuchni znakomitej „Laris Restaurant” Davis Laris w budynku „Three On The Bund” w Szanghaju, tworzy kulinarne rozkosze dla pasażerów biznes klasy, latających z Szanghaju do Wiednia. Od stycznia goście na pokładzie rejsów z Pekinu do Wiednia mogą sami doświadczać tych wyjątkowych potraw. Tarta z foie gras z dodatkiem słodkiego marynowanego imbiru, dżem jabłkowo-szafranowy i brioszka, filet z czerwonego lucjana podawany z cannelloni nadziewanymi krewetkami jiwai i i puree z pietruszką czy też panna cotta w liściu Pandan ze świeżym puree z mango - są jeszcze bardziej smakowite serwowane na porcelanowej zastawie.
Nowa zastawa porcelanowa kreuje subtelną, nową atmosferę na wszystkich pokładach samolotów. Naczynia porcelanowe w klasie ekonomicznej i oraz charakterystyczna trójkątna zastawa na pokładach samolotów Lauda Air nie ulegną zmianie.
Serwis w celu prawidłowego działania używa cookies. Warunki przechowywania lub dostępu do cookies możesz określić w swojej przeglądarce.