Świeżo i smacznie na pokładzie LOT – czyli nowe menu w klasie ekonomicznej
Nowe menu na pokładach samolotów PLL LOT opiera się na naturalnych, świeżych, starannie dobranych produktach. Najlepsze polskie wyroby garmażeryjne uzupełniają (w zależności od pory dnia) serki, sałatki. W rejsach powyżej 180 minut oraz na trasach do i z Paryża, Londynu, Brukseli i Moskwy przewoźnik serwuje gorące śniadanie (z wyjątkeim wczesnoporannych rejsów) oraz gorący obiad/lunch.
„Nowe LOT CAFÉ bazuje na świeżych produktach. Nie serwujemy artykułów o przedłużonym terminie przydatności. Stawiamy na naturalne i smaczne dania. Równie ważne są dla nas kwestie ekologii, na co zwróciliśmy uwagę przy projekcie i wykonakiu nowych opakowań posiłków.” – powiedziała Dorota Haller, Dyrektor Biura Marketingu, Produktu i PR PLL LOT
PLL LOT zmienił wzornictwo opakowań. Nowe są ergonomiczne, kolorowe i funkcjonalne. Przewoźnik aktywnie wspiera WWF i jest członkiem klubu „Biznes dla Przyrody”, dlatego pojemniki spełniają rygorystyczne normy ekologiczne. LOT umieścił na opakowaniach wyselekcjonowane zdjęcia przyrodnicze, a specjalna perforacja umożliwia wykorzystanie fotografii jako pamiątkowych pocztówek.
„W trosce o jak najlepsze dopasowanie menu do potrzeb pasażerów, którzy ze względów dietetycznych czy religijnych wymagają specjalnych posiłków – oferujemy bezpłatny wybór jednego z 10 alternatywnych zestawów. Nie zapominamy także o najmłodszych i niemowlętach. Oni także znajdą w naszej podniebnej restauracji coś dla siebie” – dodał Tomasz Prokopiuk, Kierownik Działu Produktu Pokładowego.
Serwis w celu prawidłowego działania używa cookies. Warunki przechowywania lub dostępu do cookies możesz określić w swojej przeglądarce.