Podróżujący klasą pierwszą i business klasą od jutra będą cieszyli się kulinarnymi wyrobami Ursa Gschwenda, szefa kuchni Aphrodite Restaurant w hotelu Giardino w Ascona, w południowej Szwajcarii. Specjalności kantonu Ticino naznaczają najnowszy trend w nagradzanym programie cateringowym „SWISS smak Szwajcarii”
Podróżni klasy SWISS First i SWISS Business podczas lotów międzykontynentalnych oraz lotów wybranych będą mogli cieszyć się potrawami z rąk najlepszego szefa kuchni ,Ursa Gschwenda ,w okresie między marcem a majem tego roku. Klienci Business klasy w trakcie dłuższych lotów europejskich, także będą mogli skosztować nowe wyroby szefa kuchni SWISS.
“Moim celem jest sprawienie gościom radości: zrób tak, a punkty i gwiazdki same się znajdą” tak powiedział Urs Gschwend parę lat temu. Miał rację; nazwany odkryciem roku 2000 przez Gaulta Millau , obecnie prowadzi 16-GaultMillau-point Aphrodite Restaurant w Hotelu Giardino w Ascona, Kanton Ticino. Hotel ten jest synonimem postępu, jakości i obsługi na najwyższym poziomie- wartości,które promuje i wciela w życie SWISS.
Wybór,jaki stworzył dla SWISS Urs Gschwend jest pochwałą kuchni Ticino. Dla przykładu, klienci SWISS First, będą mogli skosztować tak wspaniałych dań jak filet wołowy i polenta z dzikim czosnkiem, merlot jus i młode warzywa. Na przystawkę Gschwend poleca tartare z breasolą na chrupiącym chlebie owocowym,a na deser goście mogą wybierać z takich przysmaków jak czekoladowo-wanilowa lasagne z bananami na ostro lub tiramisu z rabarbarem z marynowanymi truskawkami i lody z pączkami jodły. Klientom SWISS Business w międzyczasie będą oferowane dania głowne, takie jak filet wołowy z masłem Café de Paris, marchewki, zielone szparagi i makaron parpadelle, równolegle z deserami,które obejmują mus z malin i limonki z tymiankiem.
Towarzysząca lista win jest proporcjonalnie stosowna. Słoneczny kanton Ticino ma ponad 1000 hektarów winnic, a ponad 80% z nich jest poświęcona na szczep Merlot. Gościom SWISS będą oferowane butelki czerwonego i białego Merlot del Ticino. Te doskonałe, domowe wina będą uzupełnione o wyśmienite czerwone wino Tuscan, produkowane przez szwajcarską parę Barbara and Martin Kronenberg-Widmer.
Hotel Giardino’s Aphrodite Restaurant jest 24-tym przystankiem w szwajcarskiej podrózy dookoła kraju jako podstawa kulinarnego pomysłu „SWISS smak Szwajcarii”. Program został wypromowany w 2002 i do tej pory zyskał nagrodę Mercury za innowacyjne podejście.
Serwis w celu prawidłowego działania używa cookies. Warunki przechowywania lub dostępu do cookies możesz określić w swojej przeglądarce.